Te rişti?

Ei? Te rişti? De câte certitudini ai nevoie să sari? Unii ar vrea să îi vadă pe salvamari, să le dea eventual un mic test de înot şi rezistenţă. Să semneze un contract în care să specifice că nu vor vorbi la telefonul mobil cât ei înoată. Nici pauză de masă să nu-şi ia…. Să fie cu ochii pe ei ca în caz de nevoie să poată sări să îi salveze. Alţii pur şi simplu au încredere. Se gândesc că va fi fost cineva să îi testeze înainte să le dea un job aşa de important, prin urmare, pot înota liniştiţi dacă nu apare un anunţ ca cel de mai sus. Sunt şi dintre acei care se cred atât de siguri pe ei că nu le pasă de sunt sau nu salvamari, nu se gândesc la asta deloc. Alţii vor înota pe cont propriu doar de dragul adrenalinei, sau de dragul aplauzelor din ochii celor ce-i vor urmări.

Te rişti? De câte certitudini ai nevoie pentru a face ceva ce nu ai mai făcut? Pentru a da vieţii tale o notă ce să o scoată din reflexul zilnic? Ai curaj să trăieşti la valoarea maximă a potenţialului tău măcar o zi? Să recunoşti că ai purtat prea mult balast în suflet şi e timpul să laşi din mână piatra ce nu te lăsa să zbori. Ai curaj să fii tu însuţi? Fără să te conformezi unor standarde? Fără să te temi că vei dezamăgi? Riscul de a face primul pas spre ceea ce este esenţial?

Confrom DEX+ului, riscul este posibilitatea de a ajunge într-o primejdie, de a avea de înfruntat un necaz sau de suporat o pagubă. A merge cu 200 la oră în oraş pentru a vedea de te ajunge poliţia, deşi se numeşte tot risc, e de fapt o nebunie. Un risc ce nu se merită asumat. 

Finalitatea dorită determină dacă se merită sau nu să rişti. Adevărul e că în viaţă nu vei avea parte de prea multe certitudini, vei fi pus des în postura de a risca sau nu. Ce vei face? Aş vrea ca Dumnezeu să îmi garanteze că dacă o iau pe drumul ăsta o să îmi fie bine  îmi spunea cineva. Din păcate nu există o asemenea garanţie. Dumnezeu garantează doar că e de partea ta, că te iubeşte. Ar trebui să fie deajuns. Există un domeniu de risc pentr fiecare. Ce faci? Sari?

Anunțuri

2 gânduri despre „Te rişti?

  1. Superman

    Sper sa am curajul sa sar! Oricum, eu cred ca Dumnezeu binecuvanteaza ceea ce facem si ne da siguranta, desigur, pe parcursul deciziei si nu intotdeauna la inceput. Dar poate tocmai acesta e farmecul: ca trebuie sa crezi in ceva ce nu vezi momentan dar stii ca s-ar putea intampla. Si da, refuz sa ma conformez unor standarde care nu au argumente solide si care nu se aliniaza principiilor Lui si in ceea ce eu cred. Ca mai esuez nu face decat sa arate cata nevoie am de EL!!
    So, God help me, i’m jumping!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s