Petiţie pentru prietenie

Mi-e tare draga poza asta! Mi-s dragi fetiţele din ea, povestea prieteniei lor, simplitatea şi naturaleţea…. Ele ? Două scumpe! Damaris e din grupa mea, Allegria, Rachel e o fetiţă româncă din Statele Unite. Vârsta? Aceeaşi! S-au cunoscut în dimineaţa plecării în tabără, joi, la orele 7.00 AM. Au călătorit cu aceaşi maşină şi la primul popas erau deja best friends. Ce simplu se leagă prieteniile la 9 ani, nu? Le-am urmărit cu interes în cele patru zile şi m-a încercat părerea de rău că am depăşit chiar şi cu sufletul vârsta aceasta naivă, optimistă, a prieteniilor … S-au certat, s-au împăcat 2 minute mai târziu, au râs împreună cu cu hohote cristaline de răsuna tabăra; una culegea afine şi pentru cealaltă care nu se putea despărţi de terenul de fotbal, cealaltă îi lua felie de pepene verde ca să nu îşi piardă prima locul pe hilintă (a cărei organizare a depăşit puterea mea de înţelegere… pe ture, minute, zile…) Prietenie simplă, pură… Ce păcat că vor creşte şi ele şi riscă să devină la fel ca alte serii de prietene. Oare de ce odată cu trecerea vremii în loc să devenim mai înţelepţi şi relaţiile mai mature, devenim mai irascibili şi prieteniile mai fragile?

Aş face o petiţie dar nu ştiu cui să o adresez. Aş cere în ea să se interzică prieteniile forţate şi relaţiile artificiale, sau să se noteze pericolul lor aşa cum se notează prin magazine câte E-uri conţin unele alimente. Aş vrea să fie vizate prieteniile ce dezvoltă obligaţii (gen sunat sau scris după vre-o activitate), prieteniile ce pretind exclusivitate (relaţiile tip logodnă cum li se mai spune), prieteniile în care există o singură parte importantă( cealaltă e doar pentru a-i asculta damele şi a-i zidi moralul), prieteniile care dau comunicarea pe ghiceală ( în care unul e supărat pe celălalt dar nu-i spune nici că e, nici de ce, se comportă doar ciudat), prieteniile fără pic de transparenţă (care nu te lasă să vezi când, unde sau cum au nevoie de vorba ta bună, sa de tăcerea ta ), prieteniile … Aş cere în petiţia mea să se ia măsuri pentru a ne putea păstra cumva prieteniile naturale şi autentice! De ce e aşa de greu?!

Nu ştiu cui să adresez petiţia , nici ce am omis din ea. Până una alta, v-o adresez celor ce aţi citit, şi în loc de semnătură ca semn de aderenţă, să eliminăm în dreptul nostru lucrurile menţionte mai sus, să facem primul pas spre autentic!

Reclame

4 gânduri despre „Petiţie pentru prietenie

  1. Andrei Monciu

    ar fi prea ideal ca prieteniile sa mai fie ce erau mai demult :), oamenii se schimba, fiecare are alte prioritati, timpul trece si noi impreuna cu el

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s