Aştept să vină seara, răcoarea, liniştea

E foarte cald. Cumplit aş putea spune. Termometrul din maşină indica 38 de grade în urmă cu câteva ore. Mare invenţie aerul condiţionat!! Păcat că nu am personalizat şi casei acest accesoriu. Dar mai e timp. Ne condiţionăm până atunci cum putem, prin uşi şi geamuri deschise, ventilatoare care mai, mai îşi iau zborul…

La o aşa temperatură, mi se topesc toate ideile şi în lipsa lor capul meu rămâne cu o durere ca amintire. Ce mai e cu blogguitul mă întreabă o prietenă. Gândurile refuză să se ordoneze în ceva coerent, ce să scriu?! Aştept răcoarea, sera, liniştea. Aragazul din bucătărie seamănă a supliciu. Stă acolo ostentativ, ştiind că nu am scăpare; în cele din urmă tot la el sfârşesc. Nati nu e deacord cu hrana uşoară, ea vrea sică (‘supică). Mai încolo însă, să vină seara, răcoarea, liniştea. Rufele din maşina de spălat trebuie puse la uscat. Nici să mă plăteşti nu ies în curte însă!! Aştept să vină… Da! Seara, răcoarea…. Grădiniţa pe lângă multele lucruri pozitive învaţă copii şi unul … negativ?! Să decupeze. Camera lor de joacă e plină de prinţese decupate, hârtii împrăştiate, … ar trebui strânse. Nici vorbă pe căldura asta! Ştiţi… trebuie să vină seara…. Copiii mi-au dormit la amiază, şi când va veni seara vor fi plini de energie şi chef de joacă, aşa că în răcoarea şi liniştea serii mă voi juca cu ei, apoi voi face mâncare, curat, voi întinde hainele, voi scrie pe blog…. Cam multe planuri pentru o singură seară cu o dorită răcoare. Aş vrea să fiu acum la mare!!!!

Anunțuri

7 gânduri despre „Aştept să vină seara, răcoarea, liniştea

 1. jurnalulflorentinei

  Eu sunt la „maaree” depărtare de canicula mioritică. Îți trimit puțină „răcoare„ din Belgia, unde doar 2-3 zile au fost 30 de gr. Iar de o saptamână iar am trecut la plovăraș, la geam crăpat (că „larg deschis” ar fi bârrr) pe timpul zilei, iar pe timpul mopții musai să fie închis, altfel… brrr. Și la plăpumioară. Ploile vin si trec in timpul unei zile, iar soarele se arata rar si cu „dinți”.

  O seară răcoroafă și fructuoasă!

  Răspunde
 2. Jone

  crina draga, facem schimb putin, tu imi dai ale tale 38 de grade si eu iti dau ale mele 25. Ce zici? vrei?? bucura-te de vara cat e vara ca mult nu mai e vara si acusi vine iarna

  Răspunde
 3. Jone

  Nu am vrut Crina, eu te invidiez :). Mie nu imi place iarna deloc in schimb iubesc vara si am adorat putinele zile la noi cu peste 30 de grade in care ieseai afara din casa si parca cineva te imbratisa cu o patura incalzita inainte. Am fost singura care adora acele zile, din cate persoane stiu de pe aici; Toti se plangeau, eu in schimb aveam un zambet larg ca iarna inca era mai indepartata decat este acuma. Atata timp cat nu avem vara, eu visez la ea :).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s