Fidelitate? Ok, dar faţă de … job?!

Pe vremuri era ceva în genul: terminai o facultate, primeai o repartiţie arbitrar de locul natal, primeai o locuinţă şi uneori reuşeai să te transferi aproape de casă, alteori îţi făceai casă din noua locaţie. Apoi ieşeai la pensie. Îmi amintesc stupoarea cu care m-au privit vre-o două profesoare mai apropiate de pensie, prin 2001 când proaspăt absolventă de facultate am depus şi eu dosar la ceea ce numeau atunci „şcoli reprezentative”, doar pentru că erau în cartierul unde locuiam. Mi-au povestit de vremurile mai sus anintite, de oraşe din estul ţării şi ani buni petrecuţi pe-acolo. S-au schimbat multe. Nu ne mai dă nimeni locuinţă azi doar pentru că am terminat o facultate, prea puţini găsesc de lucru în domeniul lor şi tot mai puţini sunt aceeia care ies la pensie de la primul loc de muncă. E de bine, e de rău…?!

Lipsa schimbării nu aduce cu sine progres, asta e sigur. Au mai afirmat-o cei care comentează la postările mele. Orice schimbare implică un risc, asta e sigur. Există un grad de risc pe care ni-l permitem, o valoare la a cărei cote ne putem pune ” cărţile pe masă”. E demn de luat în seamă oridecâteorii se arată după colţ şansa unei schimbări, motivele pentru a a lege un drum sau altul.

Personal nu văd locul de muncă ca pe o căsătorie. Când semnăm contractul nu scrie până moartea ne va despărţi ci preavizul poate a fi depus în 15 zile lucrăoare… Fără a fi carierişti, cred că merită mai degrabă să ne „trădăm” jobul decât să ne privăm pe noi înşine de posibilitatea de a ne valorifica la maxim potenţialul. Desigur, mai există şi categoria de invidiat ai celor ce lucrează în medii moderne, competitive şi inovatoare, unde li e dă şansa să se perfecţioneze continuu, unde se oferă prime şi promovări, aşa ca-n filme. Rândurile de faţă nu se adresează lor. Ci nouă celor ce mai avem câte un cont pe vre-un site cu locuri de muncă, cei ce ne interesăm de câte-un interviu, cei ce cochetăm cu unele schimbări profesionale. Când ne contabilizăm motivele pentru a nu risca, să trecem pe listă şi fidelitatea faţă de vechiul angajator? Aceasta e întrebarea! Răspunsul meu ar fi nu. Abţineri?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s