Raissa is 4 !!!

Nici o noutate, s-a întâmplat în urmă cu vre-o 2 săptămâni, în 12 august. Nu îmi vine să cred că a trecut atâta timp. O văd crescând, o măsor cu rochiţele ei şi cu pantofii, o compar cu înregistrările video de anul trecut, de iarna trecuta şi mă tot minunez cât a putut creşte. Ce frumos se dezvoltă! Cât de educabilă este! Ce suflet bun şi iubitor! Inteligenţa ei mă uimeşte, ne scrie cu mânuţa numele la toţi din familie, ne desenează, ne decupează ( prea multe decupaje, dacă m-ar întreba cineva). Ne spune poveşti şi toate încep cu Am fost odată….. pentru că ea este eroina tuturor poveştilor iar noi toţi suntem prinţi şi prinţese. Identitea noastră variază în funcţie de conjuncturi. De obicei ea e Jasmine iar taică-său Aladin. La desene animate se uită selectiv, şi în afară de Natalia nimeni nu are nervi să se uite cu ea, pune aceeaşi secvenţă de zeci de mii de ori! Cel mai mult îi place să coloreze  şi e tare supărată că surioara ei colorează urât. Se consolează cu ideea că va creşte şi ea şi atunci o să o înveţe cum se folosesc creioanele. Ea vrea sa fie cuminte! Cand ne uitam la secvente inregistrate cu ea cand era mica, imi spune sa pun acolo unde era cuminte nu unde ţipa. De un timp a început să povestească. Zice aşa ca mine, cu intonţie, reproduce replici integral, gesticulează. Pe surioara ei o adoră! De fiecare dată când plecăm din casă o ia de mânuţă până închid eu poarta să nu cumva să iasă în stradă. Nu contează cât protestează picea, nu o lasă şi pace! Îi explică Vrei să te calce maşina şi să nu mai am surioară? Nimeni nu are voie să fie supărat. Dacă vede o umbră de tristeţe pe faţa cuiva, întreabă Cine te-a supărat? apoi vine cu remediul Las că te iubesc eu, aşa cum mă iubeşti şi tu să nu mai fii aşa suparat. Începe să împartă tot mai mult. Iubesc să o văd cum lasă pe Natalia sau copii care vin la ea să se joace cu jucăriile ei preferate, să stea pe scăunelul ei să coloreze u creioanele ei. Nu! Nu e deacord să îi strice cineva lucrurile, dar în rest, împarte că doar se joacă puţin apoi e tot a mea … trotineta, păpuşa, bicicleta….iubeşte să meargă la grădiniţă, tot întrebă când se termină vacaţa? … Da! Raissa e unică! E sensibilă, timidă, curajoasă, iubitoare, cântă mereu când e fericită… Râde uneori în somn, şi se trezeşte mereu prima.

Aş putea scrie despre ea la nesfârşit. E un dar perfect oricum, iar eu şi Beni ne simţim onoraţi să creştem un copil atât de special. Ea ne-a dat primele lecţii de ce înseamnă să fii părinte, şi ne-a umplut inima de împlinire. Să ne trăieşti, prinţesă!

Reclame

5 gânduri despre „Raissa is 4 !!!

 1. Ema

  Foarte frumos ai descris-o pe fiica ta. Zambetele de pe chipul tau si al lui Beni au fost transmise genetic la fetitzele voastre.

  Răspunde
 2. rb.

  Fetele mele sint de 25 si 33 de ani…M-ai dus inapoi in ani…Bucura-te de toate aceste dulci amanunte…ele sint daruri numai pentru parintii prezenti si activi in viata copiilor lor.

  Cei care isi neglijeaza copii sint cei care nu se pot bucura de amanuntele cele mai dulci ale copilariei lor.

  Un singur amanunt vreau sa adaug…timpultrece mult prea repede…

  La multi ani printesei tale si curtii regale..
  Rodica B

  Răspunde
 3. Jone

  Sa va bucurati mereu de printesa voastra si sa va insenineze in continuare viata cum o face acuma. Sa stii ca eu desi nu o cunosc, pe Raissa doar din povestirile tale si din redararea replicilor ei imi e tare tare draga si abea astept sa o cunosc. Sper sa ne intalnim cand vin in Oradea. Iti aduc si Quark daca vrei 🙂

  Răspunde
 4. corx

  🙂 eu tot la tort am ramas…felicitari. abea astept sa vin acasa sa iti fac o vizita si sa ma joc cu raissa. cat despre faza ca nati ma iubeste ramanem doar ca am visat eu intr-o nopate :))) oricum ai cele mai faine fete;)

  Răspunde
 5. manuella

  foarte scumpa intradevar…e Raissa… nu sunt „exagerari subiective de mamica”, ce a scris Crina despre ea…e chiar realitate…o cunosc pe printesa asta mica de Raissa si inca se mai poate scrie mult despre ea…Domnul Isus sa o creasca in continuare ca o bucurie pt. cer si cei din jur…
  I LOVE YOU, SCUMPA MEA RAISSA!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s