Regatul meu pentru o grădiniţă

Pentru Raissa, că eu sunt avansată la faza învăţământ de gimnaziu. Program prelungit, condiţii decente, pătuţul ei. Nu doamnă, nu! Nu doresc să doarmă prin rotaţie în patul cui nu vine, nici pe saltea, nici pe măsuţă. Apreciez bunăvoinţa oricum. Dincolo mi s-a trântit uşa în nas cu un Nu mai avem locuri în pătuţuri! sec. Copilul care era cu mânuţa într-a mea m-a consolat spre maşină: Lasă mama că am eu pătuţ acasă. Mâinile întinse pentru ajutor, mămicile care întrebau pe la grădiniţele und  odraslele lor merg în grupa mică, prietene cu verişoare educatoare, până şi inspectoarea… toate au primit acelaşi răspuns. Nu sunt pătuţuri.  Cine nu ştia statistica?! Speram să fiu eu exceptia. Şi încă mai sper… mai sper 3 zile apoi gata! Mă voi resemna şi o voi duce la 4 ore ca anul trecut şi mă voi convinge pe mine însămi apoi pe toţi ceilalţi că e mai bine aşa pentru ea…. Poate o şi fi. Alternativa privată? Prea piperată şi diferenţa între oferta educaţională  şi condiţiile oferite nu face banii ceruţi. Acum toate grădiniţele arată decent. Deci, încă 3 zile dau regatul meu pentru o grădiniţă. Oferte?

ULTIMA ORĂ! Gata! Nu mai e valabil! Avem gradinita! Jone, ce faci cu regatul? It,s yours now! :))

Reclame

7 gânduri despre „Regatul meu pentru o grădiniţă

 1. chrina Autor post

  Ce să zic Florentina?! S-au mai schimbat grădiniţele şi pe-aici, arată mai bine şi sper să îi fie bine. Uneori chiar nu ai de ales. Din semestrul doi voi merge înapoi la şcoală. 🙂

  Răspunde
 2. jurnalulflorentinei

  Te înțeleg Crina. Nu ai de ales uneori, mai ales când trebuie să mergi la serviciu.

  Într-adevăr, condițiile din grădiniță ajung în unele chiar la standarde europene, dar personalul? Fie tânăr sau „bătrân” tot cu aceeași mentalitate „comunistă” (deși termenul este impropriu). Pedagogi ce nu-și fac meseria nu din pasiune, în funcție de „slujba” părintelui, de micile atenții și marile pile, îngrijitoare brutale, răutăcioase.

  Știu și eu… Poate totuși și oamenii s-au mai schimbat de 2 ani încoace, și mentalitățile…

  Oricum, aștept impresii după prima lună de grădi.

  Sper numai la grădiniția nr. 42 din Oradea, din centru, să nu o duci pe fiica ta!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s