A fi sau a nu fi… romantic ?!

Discutabil, nu? Simt iz de crini în cameră, primiţi luni, aşa fărăr motiv de la „el” unicul, şi votez pentru da! Să fie romatism dom`le, de ce nu? Aşa greu o fi?! M-a cucerit scriindu-mi poezii, florile sunt deci bine venite. Oricând. Şi, cu o singură excepţie cunoscută de mine, fetele visează la gesturi romantice. Şi pentru această excepţie am o explicaţie, prietenul ei nu e romantic, deci ce opţiuni ar avea?! Dar oricât de tare aş vota „pro romatism”, el trebuie să vină natural, normal aşa ca zâmbetul sau încruntarea, planificat devine artificial şi neveridic. Desigur nu toţi se nasc cu o predispoziţie spre acest domeniu, dar nici scrisul nu ne e predispoziţie din născare. E şi el învăţat şi fiecare şi-l însuşeşte într-un grad mai mare sau  mai mic de lizibiltate.  Astfel şi latura romantică se dezvoltă prin exerciţiu, ideea  e să o luăm pas cu pas, să nu ne apucăm a scrie versuri  înainte de a cunoaşte tot alfabetul, ca să rămân în termenii paralelei de mai sus. Nu buchetele de flori , nici diversele tipuri de stihuri sau rimă te fac romantic. Nu valoarea lucrului împachetat şi dăruit, nici bogăţia cinei de la lumina lumânărilor… nu! Romantismul poate cuprinde gesturi mari sau mărunte, poate fi o tăcere, o privire, o plimbare…. Dimensiunile exprimării nu determină valoarea lui. Romatismul porneşte din interior şi  e un altfel de a spune „te iubesc”! Un fel foarte uşor de perceput pentru fete. Adevărat! Băieţii au mai puţină nevoie de el pentru a se şti iubiţi, şi prea des îl învaţă pentru  o cuceri pe „ea” şi îl uită destul de repede. Cine nu a auzit reproşuri de neveste gen:”ei, când îmi făcea curte ce romantic era…” Şi uită ele că au rolul lor, că romatismului i se răspunde cu romantism… Deci, eu zic, A FI romantic! E mai frumos totul aşa!

Reclame

14 gânduri despre „A fi sau a nu fi… romantic ?!

 1. Andrei Monciu

  sunt de acord cu romantismul, dar romantismul acesta depinde si de firea fetei. E ca si iubirea, unele fete se simt iubite cand faci…., asa e si cu romantismul, unele fete vad unele chestii ft romantice, pe cand pe altele nu le misca deloc.

  Răspunde
 2. chrina Autor post

  eh nu le misca!!! unele se manifesta mai intens decat altele, unele preferă flori, altele mărgele, altele îngheţată… Deloc nu există!

  Răspunde
 3. Andrei Monciu

  nu am zis ca zis ca deloc, dar sunt faze de ex, facute de mine care pe respectiva nu a miscat-o nush ce si cand am intrebat pe altcineva era entuziasmata numa cand a auzit ideea, dapoi daca primea :))

  Răspunde
 4. chrina Autor post

  de la general la particular se face loc diferitelor nuanţe ce ţin de personalitate, interese, etc. The bottom line însă rămâne, fetele vor romantism 😛

  Răspunde
 5. Jone

  Interesant articol, ca de obicei Crina si interesante commenturi. Pentru toti cei care vor sa cunoasca persoana iubita le-as recomanda cartea lui Gary Chapman: The five love languages (cred ca e tradusa si in romana). Odata citita cartea iti dai seama de ce multe persoane din jur sunt incantate de ideea sau de cadoul tau, etc in timp ce persoana care ar trebui sa fi incantanta viseaza poate la altceva si iti da tot felul de semnale dar nu le intelegi pt. ca nu o cunosti destul. Eu am fost mai mult ca incantata cand am citit cartea si am inceput sa inteleg persoanele din jurul meu mai bine.

  Răspunde
 6. Diana

  Si eu subscriu la faza cu romantismul!!!!! De ce sa nu fie romantism cand el ne face viata mai colorata? Am fi prea prinsi in rutina daca nu am mai sti sa ne bucuram de o floare sau o ciocolata sau o plimbare mana in mana. Dar eu nu cred ca numai noua femeilor ne place romantismul… cred ca si lor, iubitilor, sotilor, prietenilor, le place romantismul. Ce credeti ca ei nu se bucura cand le dedicam o poezie?!? 😀 Imi pare rau de acele neveste care ajung sa se planga de cum era pe vremea curtatului si cum e acum… si pot spune cu fericire ca Sergiu si dupa 9 ani de casnicie e plin de romantism…… :)))

  Răspunde
 7. chrina Autor post

  Întradevăr Ionela, cartea lui Chapman e foarte, foarte folositoare când vrei ca iubirea ta să fie percepută la adevărata ei intensitate, când vrei ca intenţiile să fie înţelese corect. Este şi în limba română!
  @ Diana, mulţi ani înainte! Deja aveţi 9? Wow! Mulţumesc că ai postat să fie de încurajare celor ce se tem că vor păţi ca nevestele în articol amintite. Cu adevărat se poate şi altfel! 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s