în ceaţă

E derutantă ceaţa. Nu schimbă contextul câtuşi de puţin, doar te împiedică să vezi limpede. Nu mai ştii cât de aproape e primul pom, dacă îţi zâmbeşte sau nu semenul, dacă drumul pe care umbli mai e circulat sau nu… Nu prevezi pericolul, nici netezimea drumului. Când debutul unei zile stă învăluit în ceaţă, aştepţi razele să o împrăştie. Decizile ce se iau în ceaţa zorilor sunt mai grele, luptele de atunci mai dificile, duşmanul pe care îl înfrunţi mai incert: esti tu?! sau el, sau ei toţi?! … Numai mori de vânt să nu fie!!

Uneori şi aşa în ceaţă trebuie să porneşti la drum. Desigur, poţi aştepta să vezi limpede, e chiar indicat! Dar uneori şi riscul e o alternativă. Ce să zic?! E cam ceaţă, nu văd clar. Durata lungă a ei mă determină să risc… Iau ştampila în mână şi votez, aşa la risc. Chiar nu îmi place ceaţa! Dar ce să fac… Asta e!

Reclame

Un gând despre „în ceaţă

  1. LeeDee

    Abia acum am observat ca m-ai trecut la BLOGROLL. Multumesc !

    Imi plac eseurile si cu atat mai mult cele care ma provoaca la introspectie si se potrivesc cautarilor mele existentiale. Trec printr-o perioada cam cetoasa, nu am timp sa astept ca razele s-o topeasca pentru ca sunt decizii urgente de luat. Asa ca risc ! Dar stiu ca risc pe mana Altcuiva ( care a „riscat” pentru mine si a si castigat ! ) … Si pot intrezari, chiar daca este incetosata … Lumina de la capatul drumului … :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s