se apropie Crăciunul…

brad-068

Spunea un cunoscut de al meu că nu îi place deloc Crăciunul, că e doar o sărbătoarea ce ne îndeamnă la ipocrizie, la a fi ceva ce nu suntem preţ de câteva zile. Mai spunea că nu  ascultă din principiu colinde, i se par stereotipe şi seci. În cadrul aceleaşi discuţii, o altă persoană afirma că acest Crăciun va fi unul trist… că deja o deranjează toate întrebările de ce vei face de sărbători…

Mie îmi place mult Crăciunul! Mă număr în rândul celor mulţi care l-au adoptat de sărbătoare preferată! Îmi place enorm semnficaţia! Atâta iubire încât Hristos se naşte de dragul nostru…  Atât de mult valorăm în ochii Lui încât părăseşte cerul şi devine ca noi în toate detaliile. Şi acest lucru îl sărbătoresc! Da! Am şi brăduţ şi ornamente, voi face şi prăjituri şi daruri, dar sărbătoarea mea le are pe toate acestea ca accesorii doar. Ca un decor! Am de gând anul acesta să  iau Crăciunul pe îndelete, să nu treacă prea uşor, să nu rispesc nimic.  Vreau să stăm şi să povestim copiilor. Bradul e aproape gata împodobit, stârnind admiraţia Raisse şi imaginaţia Nataliei(care crede că nu am pus bine globurile la care ajunge şi ea, astfel îl rearanjează). Iubesc să ascult colinde, să plănuiesc daruri celor dragi. Nu vreau să plec niciunde! Vreau doar să stau acasă cu dragii mei şi să sărbătorim. Să sărbătorim cu adevărat!

Ne place sau nu, se apropie Crăciunul… Şi va trece. Repede! La fel ca anul trecut, ca acum doi ani, ca de fiecare dată… Ce va rămâne în urmă?! Noi… dar cum?!

6 gânduri despre „se apropie Crăciunul…

 1. Ruxanda

  „Craciunul meu” e exact ca si-al tau Crina:) e trist doar ca multi oameni au alte planuri de Craciun si il „sarbatoresc” cu cate-o excursie ca sa tina minte doar ce bine s-au distrat.
  De ce ne-am face alte planuri de Craciun decat sa sarbatorim nasterea Celui mai minunat copil care s-a nascut pe pamant?!?!

  Răspunde
 2. ade

  fiecare sărbătoreşte cum poate acum.
  dar mie îmi place de numa.
  La lucru în fiecare zi primi colindători. f faini.
  Îmi place , îmi place , îmi place Crăciunul

  Răspunde
 3. Liana H.

  Nice , nice ce ai scris draga crina, cum sa nu fie minunat aceasta sarbatoare atat de mult asteptata! Te sensibilizeaza numai gandul la semnificatia ei ! E intr-adevar cea mai frumoasa sarbatoare … si cum sa nu zicem „multumesc” Celui ce ne-a iubit atat de mult incat a venit pe acest pamant pentru mine … pentru tine… pentru noi toti!

  Răspunde
 4. chrina Autor post

  Liana, nici nu pot sa inteleg cum pote fi cineva sa nu se bucure de Craciun!… Dar asta nu inseamna ca voi inceta sa sarbatoresc , si nu vei inceta nici tu si nici… si poate 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s