Şi-mi voi risipi toata risipirea!

surrey_return_of_the_prodigal_son_337x450De ce a plecat fiul rispirtor de acasă? Şi odată ajuns pe cont propriu de ce a risipit averea? De ce nu a investit înţelept ? Putea ajunge un „manager” de succes, de exemplu, de ce trebuia să piardă tot?! Sau putea trăi liniştit decent, până la adânci bătrâneţi, vorba basmelor. Risipirea aceasta mă intrigă! Văd prea mulţi fii şi prea multe fiice care risipesc. Uneori văd acest fapt reflectat de oglinda mea. Se risipeşte timp, energie, bani, potenţial…. Aici mă revolt cel mai tare! Aş vrea să le strig lor, să îmi scriu mie pe uşiorii uşii să nu uit nicicând: NU RISIPI POTENŢIALUL!!!

Paşi printr-un an nou… Fără să fi scris pe foaie ca de obicei, planuri măreţe, le-am înscris în suflet. Nu! Nu mai vreau să  îmi perfecţionez limba franceză anul acesta (deşi mi-am propus vre-o 2 ani la rând, cu acelaşi rezultat, poate vre-o carte nouă în bibliotecă doar în plus). Il n’y a pas possible sans une raison.

Vreau să rispiesc anul acesta orice risipire. Să nu mai  lupt cu mori de vânt, să nu mai resuscitez cauze pierdute, să investesc înţelept în toate domeniile, să nu uit ce e important… eh, idealist! Provocarea e să devină realist! Îmi plac provocările! De ce să mai risipim? Se poate şi altfel!

Anunțuri

8 gânduri despre „Şi-mi voi risipi toata risipirea!

 1. Andrei Monciu

  si eu gandeam asa, dar se pare ca pe masura ce crestem se schimba si nevoile noastre. Nu mai pot canta la bass pentru simpla placere, nu pot sta la PC din placere doar. Acum trebuie sa merg la facultate si sa fiu serios pentru a avea un viitor „luminos”, trebuie sa merg la lucru pentru a face un ban de o shaorma si un tricou nou, toate astea pentru viitor.

  Nu stiu de ce, dar lumea a devenit mai inchisa in sine si mai axata pe material, asa a fost mereu sau doar cand cresti vezi asta?

  Răspunde
 2. simona

  Ma identific cu tine in lupta cu morile de vant, a cauzelor pierdute…totusi, credinta din mine imi spune sa mai „ud” pamantul din jurul lor, sa le mai acord o sansa….

  In privinta „rispirilor”, probabil ca, daca am gandi mai mult la „sfarsit” am sti cum sa „incepem” si nu s-ar mai ajunge la risipa.

  E adevarata zicerea „sfarsitul e mai important decat inceputul”!

  Răspunde
 3. chrina Autor post

  @Monciu, pe masura ce crestem devenim(sau cel putin ar trebui) mai responsabili. Eu nu cred ca lumea a devenit mai materiala, eu nu mai vreau sa risipesc nici macar timp cu oameni care nu merita …

  @Simona, eu am acordat sanse la infinit. Persoanele care au luat-o si calcat-o in picoare, nu mai dau nimic. Da, e mai imp sf ca inceputul, sa nu uitam insa ca inceputul determina sf. 😛

  @micro
  … sau nu ii pasa de adevarata valoare, sau rea inconstient… multe ipoteze pot fi

  @eh Kaboom, …mistretii cu colti de argint 😛

  Răspunde
 4. LeeDee

  Imi place jocul de cuvinte din titlu, dar si provocarea lor si-mi place ca ai punctat cateva lucruri pe care le-am abordat si eu in articolul inaugural pe 2009. Cred ca de multe ori risipim pentru ca nu ne rezervam timp sa ne oprim si sa evaluam; sau nu avem curajul ( sau capacitatea ) sa recunoastem ca am pornit gresit, s-o lasam balta si s-o luam de la capat !

  Multumesc pentru avertisment si sa ne „auzim” si la sfarsit de 2009 !

  Răspunde
 5. Alin Cristea

  Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

  Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

  V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com

  Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s