Gânduri de iarnă

2310072111_bb74c8b1f7Nu pot să mă concentrez pe un singur subiect. Aseară când nu dormeau fetele şi stăteam de pază să nu se dea jos din pat, îmi circulau prin cap gânduri ce-aş fi vrut să vi le scriu cu viteză de autostradă. Azi însă… Prea frig! Avem în sfârşit zăpadă, dar ce folos?! E atât de frig că nu ne putem bucura de-o coborâre cu sania, că din vârf până-n poalele dealului ne transformăm în sloi de gheaţă. E iarnă, şi e frumoasă, dar i-am şi găsit defectul: frig! De-aş putea să stabilesc eu valorile între care să oscileze mercurul din termometru, ce bine ar fi! Aha! Iarăşi! Tendinţa de a controla ce nu am cum la schimb pentru indisciplina de a controla ce ar trebui. E iarnă, şi e frig, epoca ceiului cald, îndulcit cu miere şi cu o felie de lămâie, numa bun de savurat la o poveste cu prietenii. Ah! Alte amintiri! De ce gustul ceaiului de căpşuni are atâtea rezonanţe?!

***

E frumoasă  iarna! Aşa rece cum e, ne oferă daruri pe care fără de frig nu le-am putea avea: imaginea pomilor albi, pârtia ce aşteaptă debutul sau consacrarea noastră pe schiuri, gheaţa ce se lasă tăiată de lama patinelor în lung şi-n lat, dans de fulgi (uite, de-asta mi-e încă dor). Da e frumoasă! Cu toate acestea bine că nu durează veşnic!

Şi ce dacă sunt minus multe grade ziua? Sunt lucruri specifice sezonului, ar fi păcat să dârdâim doar şi să bombănim.  Ar trece iarna degeaba, şi am avea ce aştepta până la următoarea. Mai bine să ne înarmăm cu mănuşi, căciuli, şosete groase şi să savurăm bucuria iernii cu frig cu tot: este patinoar in Oradea, este zăpadă la Arieşeni şi Stâna de Vale… Ceva idei?! Eu am, acum voi şi aplica vre-o două.

Anunțuri

4 gânduri despre „Gânduri de iarnă

    1. chrina Autor post

      frigul era in zori -2 cand am dus pe raissa la gradinita, dar a plecat alungat de spusele mele, cred, fix dupa ce am scris eu postul au venit gradele cu plus… de-as fi stiut… :))

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s