Poveste de mai

Mai era tânăr. Mirosea atunci a a vise de petale întârziate prin pomii oraşului, amestecate cu gânduri nesfârşite. Mai era şi ea, şi-n acel Mai tot albastrul cerului îl ţinea egoist în ochii-i. Ba nu! Lui i-ar fi dat! Cât ar fi vrut el, ca să poată zbura până la ea, căci între ei erau şapte mări şi şapte ţări. Dar, vezi tu, aripile nu sunt niciodată albastre, aşa că el, mai trebui să aştepte un pic sub geamul ei. Şi mai erau greierii care le ştiau melodia. Îl auziseră pe el cum o fredonase plecând deunăzi. Seară de seară apoi, conştiincioşi, îi cântau fetei serenada fără versuri, până când ea-i crezu. Şi cum el mai era şi poet, iar luna Mai atât de frumoasă, s-au aşezat atunci alături să ţeasă rime. Aşa voiau să-şi spună povestea: cu multe metafore şi melodioasă ca un cântec. Ochii lui erau negri şi adânci. Periculos de frumoşi şi de sinceri, iar ea i-a iubit din prima.  Au început deci  cu versul lui, apoi versul ei, şi la versul lor deja aveau o strofă. Şi pentru că n-au terminat, de spus în cuvinte ce le trăda privirea, au rămas aşa, senini şi decişi să-şi scrie povestea. Şi o scriu şi azi, şi e mai frumoasă ca oricând, căci povestea lor e o poveste de mai, iar în mai tortul e şi mai frumos a de obicei!

Anunțuri

6 gânduri despre „Poveste de mai

 1. Jone

  foarte frumoasa povestea ta de mai … multumesc frumos ca ai scris-o, imi era deja tare dor sa mai citesc ceva scris de tine

  Răspunde
 2. LeeDee

  Te-am tot asteptat sa mai scrii si vad ca asteptarea n-a fost zadarnica. Frumoase cuvintele tale si frumoasa povestea ta de mai … Domnul s-o binecuvanteze pana la adanci batraneti !

  PS: inteleg ca ati mai „cooptat” si doua mini-poetese ca sa va dea o mana de ajutor la intregirea versului … 😉 Sa va traiasca !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s