ultimele sunete de clopoţel

Cam aşa sunt zilele acestea la şcolă elevii clasei a VII-a : între uniforma de gală, uniforma de zi cu zi sau ce tricou vor ei fericiţi de vacanţa ce e după colţ.ultima zi de sc

Zilele din iunie se numără în general invers încă trei, două, una… Le ţin socoteala elevii şi profesorii la fel de nerăbdători de venirea zilei de 12 iunie, anul acesta, 15 iunie în alţii. Mirajul vacanţei îi prinde pe toţi, şi totuşi încă nu e gata! Elevii trebuie să predea manualele, în stare bună, chiar mai bună decât la primire. Profesorii au medii de încheiat, situaţii la purtare de  clarificat, numărat şi încercuit absenţe ( pe bază legală doar! ), scris rapoarte de autoevaluare pentru calificativul anual, semnat procese verbale… Diriginţii, şi mai multe responsabilităţi de final! Fiecare bancă, fiecare perete, colţ de parchet trebuie să rămână ca nou. Dar trec toate! Cum ziceam, mai sunt trei, două, una şi apoi gata!

De ce e mai frumos sfârşitul de an şcolar decât începutul lui, să predai carţile decât să le primeşti? Să aibă dreptate vechiul proverb că sfârşitul laudă începutul? Sau în cealaltă extremă că nu e lucru ca şederea ?! Cred că mai degrabă, în naturaleţea vieţii, odihna se succede muncii, repaosul efortului, pentru a putea să o luăm de la capăt iar! La fel cum tot la şase zile muncitoare vine a şaptea de odihnă, după două semestre de studiu urmează trei luni de vacanţă. Şi uite-aşa, pe loc repaus dragi elevi, şi acum că sunteţi mai deştepţi decât în septembrie, nu lăsaţi „ştiinţa” să dormiteze deplin pe perioada asta lungă de vară. Cam peste o lună vă va fi dor de şcoală, apucaţi-vă atunci de lecturi şi alte jurăminte făcute profesorilor de dragul mediilor. Nu lăsaţi tot pentru 1 septembrie!(cine citeşte să înţeleagă!)

Şi cu astea spuse, vacanţă plăcută tuturor!

Ps. Iată-le şi pe mamiţa, tanti Miţa  şi mam‘mare, şi al lor „Goe”, de la graduarea clasei a VIII-a; vorba lor „să fie sănătoase şi să poarte mai bună” … la anul! Ne vedem în septembrie!CI 034

Reclame

6 gânduri despre „ultimele sunete de clopoţel

 1. simona

  „Elevii trebuie să predea manualele, în stare bună, chiar mai bună decât la primire.” …fraza asta e tare….oare care manual e ala in stare mai buna la predare decat la primire??? sigur, nu cel de romana….:))

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   da… asta e ironia! asa sunt cerintele, ce sa-i faci?! Cat despre manualele de romana…. unele nu ami au nici coperte de la atata studiu :))

   Răspunde
 2. Ruxanda

  of Crina! tu si darul tau de-a scrie:))) mai ca-mi vine sa merg la scoala din septembrie:))))) sa va prinda bine odihna la toti!

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Asa e Monciule! Si ca si tine si ei le vor gasi savoarea la ani distanta. Pe moment abia asteapta sa fie liceeni!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s