„optimism” postelectoral :))

La alegeri unii au pierdut, alţii au câştigat,  „dar noi locului ne ţinem, cum am fost aşa rămânem„. Nimic bun nu ni se arată nici aşa cum a ieşit rezultatul final dar nici în cealaltă variantă nu se întrezăreau prea multe. Câştigul sau pierderea unora a fost decisă de prin alte colţuri ale lumii, de cei care nu au gustat viaţa din România ultimilor ani. Au votat colorat  pe cheltuiala buzunarului alb al bugetarilor, de exemplu. Au votat continuitatea fără să fi condus prea mult pe deja faimoasele noastre autostrăzi, fără să fi stat la rând la finanţe să plătească vreo taxă (alt exemplu). Ce rost mai au acum discuţiile despre ce a fost?! Contează opinia sau logica noastră?! Am fi avut opţiuni demne de luat în seamă? După cum îşi concluziona Teo  „învăţăturile de minte” în domeniu, ne mai rămâne să luăm în calcul „temeiul moral al emigrării” ca singur aspect pozitiv pentru următorii ani.

Gata cu politica! Promit următorul articol să îl scriu despre ceva mai… vesel!

Anunțuri

8 gânduri despre „„optimism” postelectoral :))

 1. chrina Autor post

  … ce nu înţeleg eu e bucuria unora ca şi cum progresul ar merge înainte. Ok, s-a ales o variantă din două, ce motiv ai să te bucuri? În afară de cel aes cine a câştigat ceva? Probabil merităm să mai „trăim bine” o vreme 🙂

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Adevărat, nu a fost! Dar avea premisa necunoscutului, dar actualul şi-a dovedit în repetate rânduri incompetenţa… aşa ne place nouă, „să trăim bine”, nu de aia aţi plecat şi voi în mandatul lui ? Fă loc, poate venim şi noi în doi ani :))

   Răspunde
 2. cami

  Ei bine, pe vremea PSD-ului aveam salarul ca bugetar de~ 4 milioane (cu vreun milion si ceva sub salarul incasat de nenea portar sau brancardier)..au venit ceilalti cu „sa traiti bine!” si salarul s-a dublat…premiza necunoscutului nu exista deoarece si PSD-ul a mai fost la guvernare.
  Orizontului ambiguu si iminentza somajului, cu toate specialitatile si calificarile, au fost motive suficiente sa ma motiveze ca sa plec. Am ajuns sa cred ca daca nu faci politica nu prea ai loc, iar banii mei nu sunt la fel de buni ca cei ai baiatului cu pile in UDMR, PNL,etc , deci nu pot cumpara loc in spital, iar eu inca un rezidentiat nu mai fac!!
  Cat despre „viitorul decis de altii” e un subiect arhidezbatut de presa deja.. sa vedem la ce concluzii ajung cei mari:D

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Cami, noi vorbim aceeaşi limba, cartea noastră de munca de bugetari a avut aceleaşi sume de start intre aceeaşi ani, diferenţa e că pe fluturaşul meu de salar e 15 % mai puţin pe noiembrie 2009 datorită celor 3 zile neplătite deşi au împrumutat bani de la FMI să ne plătească salariile, si va fi la fel pe decembrie. Ce ne-a promis nouă domnul preşedinte? Că ne va sacrifica în continuare pentru a salva economia ţării. A se menţiona că în acest timp bugetarii de la primărie au prime de Crăciun. Nu am culoare politică, oricum ar fi ieşit ar fi fost aiurea. Ce nu înţeleg e bucuria postelectorală a unora.Oare pe ce s-o fi bazând?! Cine, ce a câştigat?!

   Răspunde
 3. cami

  Mie imi place articolul si inteleg frustrarea…fratele meu tocmai a lasat catedra sa faca soferie ca se plateste mai bine cica 😦
  Ce nu inteleg e „dezicerea” romanilor din tara de „diaspora”..am ajuns un fel de ciumati…de fapt nici nu ma mai deranjeaza prea tare ca sunt romanca incercata, deci calita!
  O sa mai trimit niste bani si in decembrie in tara ca e o luna mai grea pentru parinti:(
  p.s.: mi-e bine, chiar foarte bine, dar ma culc cu gandul ca o sa ajung sa locuiesc intr-o zi pe casa din deal, unde mi-am incuiat visele cand am plecat .

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Ştii cum e cu „dezicerea” de diaspora?
   Nimeni nu neagă dreptul lor de a vota, e ironic însă că dreptul acesta s-a dovedit decisiv. Geoană e întradevăr un „prostănac” de vreme ce a pierdut, dar lumea nu ar fi atât de revoltată de această „pierdere” ar fi decisă de aici. Revolta e că votanţii decisivi nu vor trăi în regimul ales de ei. Trăim o orânduire aleasă de alţii care ne-au salvat de „comunism”. Ironic, trist, dezamăgitor….

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s