130 RON

După introducerea zilelor neplătite, statul ne oferă ceva bănuţi, la sfârşit de an, în decembrie când majoritatea sunt în concedii, de cheltuit şi dovedit cu factură fiscală, pentru cărţi. Frumos din partea lor; nu voi face nici un comentariu despre paritatea  100  euro / ron în cazul de faţă. Personal, din cei 130 RON mi-am cumpărat seria lui C.S. Lewis, Cronicile din Narna, pe care demult le ochisem la librăria Humanitas, şi de care mă bucur cel mai tare. Apoi am mai luat ceva ediţii mai noi ale unor cărţi din bibliotecă, şi gata suta mea şi treizeci Ron. Mâine predau factura şi gata, afacerea e încheiată.

Deşi merg destul de des pe la librărie, azi am văzut mai mulţi clienţi ca oricând. Se cumpăra în valoare de 130 Ron, sau ceva peste ( au spus că nu avem voie mai puţin, mai mult, nici o problemă, că buzunarul propriu suportă). Deci, sfârşit de an cu literatură şi vânzări bune şi în alte părţi decât la hypermarketuri. Mai ştii că n-o fi adevărată superstiţia care spune că vei face tot anul următor ce faci la sfârşit de an ?! Îmi pregătesc de pe acum o bibliotecă mare  la casă, numai azi am achiziţionat din bani publici 10 tomuri…

Reclame

2 gânduri despre „130 RON

  1. paula

    Foarte tare ca ti-ai luat colectia Narnia, cred ca o sa se bucure si fetele tale. Eu le-am citit in En si bietul tata suferea cand ma vedea asa transportata, asa ca i le-am cumparat de ziua lui. S-a bucurat toata lumea in casa de ele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s