Dar, ce dar se potrivește?

Voi cum obișnuiți? Luați daruri celor dragi de Sărbătoarea nașterii Domnului?

Personal consider această idee (importată de la americani, după cum o cataloghează unii) ca fiind una insiprată. E frumos să dăruiești, e mai ferice chiar decât să primești. Moșul dăruiește în multe locuri frecventate de copiii mei ( nimic de obiectat, decât că el se alege cu recunoștința, iar eu cu factura. Dar, las, fie și el ”Moșul” pe scenă, că și așa i-s numărate zilele, parcă văd că la anul va trebui să șușotim cu Raissa pentru a nu desconspira secretul mezinei.) Acasă însă, sub pom, darurile cele mai importante de Crăciun sunt de la ”mami și tati”, iar anul acesta vor pune și ele acolo un dar ( desigur, cu atenta îndrumare a unui părinte).

Am argumentat ideea dăruiri, am prezentat și metodologia faptei. Rămâne întrebarea: ce să dăruim? Ce se potrivește celor dragi? Pe ce criterii alegem darul? După volum (așa, tipic românește, să izbească privirea, să fie nevoie de ajutor pentru a-l duce)? După necesitate? – luăm la o adică un set de farfurii că am văzut că aveau numai unul, și acela incomplet? După preferințele noastre? Ceva simbolic? Ceva scump? Ceva ieftin?

E o adevărată artă să alegi un dar. Cred însă că mai presus de cadoul în sine stă gestul ce l-a determinat: cineva te prețuiește atât  încât a ales să caute ceva, a cumpărat, a ambalat și a dăruit. Aici e valoarea gestului, nu ce scrie pe spatele darului!

Ah, da! Se mai pot dărui lucruri primite de la alții care oricum nu ne plac. Ce urât obicei!!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s