Ce-a mai spus Raissa

–  Știi ce trebuie să faci cu un om trist? Să-l îmbrățișezi și să îl pupi. Așa supărarea trece foarte repede, zboară! Dacă îl lași să-i treacă singură, atunci durează mult, că supărarea trece tiptil-tiptil.

– despre stele:  Oare nu se simt înghesuite de cer?

– la bucurie: Parcă îmi dansează inimioara!

– când nu e acasă surioara ei:  Când vine? Fără ea e ca și cum mi-ar lipsi o mână sau un picior.

– după o ”discuție” contradictorie cu tata, printre lacrimi și suspine: Știi cât de tare m-ai supărat? Mă simt ca și când aș fi căzut cu fața într-o farfurie cu piure de cartofi și nu mai pot deschide ochii!

– despre împăturarea pijamalelor în zori: Asta îmi pare o pierdere de vreme. Diseară iar mă îmbrac cu ele.( Scenariu dintr-o dimineață de sâmbătă: – Împătură-ți pijamalele! ( ea continuă nestingherită construcția unei case- acum vrea să fie arhitect). Peste vreo cinci minute: – Rai, pijamalele te rog! (ea, nimic) Trecând prin camera ei, și-a treia oară :- Te-am rugat să îți împături pijamalele. Ea, fără a ridica privirea: – Ce trebuie să facă omul pentru un strop de liniște în casa asta?!)

– după  anunțarea unei eventuale pedepse dacă nu ascultă: Atunci  ar fi ca și când aș rămâne singură în pădure și ar veni lupul.

– cât despre iarnă:  Zăpada îmi place foarte mult, numa că e prea rece. Dacă stau prea mult afară o să îngheț și mă voi dezgheța abia la primăvară.

– la săniuș: Lasă-mă să cobor singură pârtia apoi hai să mă ajuți cu sania când urc!

– la unele desene: Vine un părinte de-al meu cu mine?

5 gânduri despre „Ce-a mai spus Raissa

 1. Jone

  omg ce bine am ras … pana si cand sunt traduse vorbele ei te fac sa razi … sper sa o cunosc in curand ca tare mi-e draga … un nou fericit si multe bucurii sa aveti.

  Răspunde
 2. anku

  nu pot sa cred! sunt uimita cat de bine isi poate traduce emotiile in cuvinte!si cat de artistic! Imi place asa de mult cum vorbeste de Nati!!! plus faza cu inghetatul si dezghetatul la primavara!:))
  E o scumpa Raissa ta! m-am bucurat asa de mult Craciunul care a trecut sa stau mai mult cu ea. E atata de vesela si are o fire atata de artistica! (de ex, la colind, de cate ori intram intr-o casa, toti copii sareau la prajituri, sau alte dulciuri – Raissa, singura, se minuna si se bucura de glorburi, de culorile lor, de aranjamente! o scumpa!)
  Tati sa o binecuvinteze!

  Răspunde
 3. Lidia

  Nepotica mea este o fetita cu totul speciala!Nu ma satur sa ii ascult (sau sa citesc) perlele…Esti minunata draga mea! Fii binecuvantata!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s