Iubirea sub lupă!

Da, da! Sub lupă că doar e februarie, și  românii sărbătoresc de trei ori sentimentul. Am aflat la începutul săptămânii că anul acesta se sărbătorește pentru prima oară și în România săptămâna căsătoriei, asta pe lângă Valentine’s și Dragobete. Așa e la noi, de la nunțile din basmele noastre care țin trei zile și trei nopți, fericirea se sărbătorește intensiv.

Iubirea, așadar! O lună în care toți iubesc, sunt iubiți sau își plâng de milă lor și singurătății în care-i prinde data de 14. Se oferă mai multe flori, se fac mai multe rezervări pe la restaurante și pensiuni căci doar e luna cu Valentine’s. Încercați doar de dragul experimentului să căutați pe Google Valentine’s, selectați doar paginile în limba română și vă veți convinge că nu mai e o sărbătoare de import, e a noastră deja, cu specific românesc, cu tot ce-i trebuie. Ce nație primitoare suntem, nu?

Spuneam și anul trecut în preajma acestei zile că eu nu iubesc mai mult de Valentine’s, dar nici nu condamn vreun gest făcut în numele iubirii. Și dacă tot se sărbătorește mai mult decât oricând altcândva în an – deși nici acum nu am înțeles de ce- măcar să o sărbătorim știind ce înseamnă. Înlăturând egoismul și trăind acea iubire care nu evită sacrificiul, care nu cere nimic pentru sine ci pune pe celălalt mai presus de propria ființă.Acea iubire care e descrisă în 1 Corinteni 13, mai frumos ca oriunde altundeva.

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, Sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.Şi chiar dacă aş avea darul proorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încît să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu Sunt nimic. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,  nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr,  acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.

 

Reclame

2 gânduri despre „Iubirea sub lupă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s