Telefonul meu a devenit deștept

Persoană fidelă cum sunt, nu m-am lăsat de Nokia E51 meu până mi-a fost sustras din poșetă. N-am eu nici o treabă cu moda telefoanelor, sau cu fițele din domeniu, în ultimii 5 ani am avut doar două telefoane. Primul, un Samsung cu clapetă, schimbat pentru că după ce a fost folosit și pe post de jucărie pentru dinții în creștere ai prințeselor mele, microfonul a cedat, iar al doilea … știți deja.

A urmat decizia de a lua un smart, apoi căutările. Eu mă uitam la aspect, B. la detaliile tehnice, și, surprinzător, eu la preț.  Apoi, nici nu îmi dau seama cum, dar am decis:  Htc ChaCha. Întrunește criteriile lui, și ultimul al meu. Aspectul … e ok. Mai ar fi și alte motive, dar mă rezum la expunerea acestora.

De ce scriu aici despre astfel de lucruri?! Pentru că mă voi folosi de el să-mi mențin mai viu blogul, așa că vă rog să îmi scuzați scrisul fără diacritice. Încă nu le-am găsit pe telefon. Apoi cred că-mi voi concretiza puțin tonalitatea blogului. dacă articolele vor fi mai dese, filosofia mai rară.

Mi s-a atras atenția că dă dependență. Să vedem! La ce folosesc eu telefonul? În afară de vorbit și mesaje? Puțin Internet și accesul la blog de oriunde. Nu! Nu la jocuri. Deci, s-ar putea să nu fie cazul dependenței.

Mă dezamăgește însă bateria. Obișnuită fiind cu Nokia la care aveam autonomie 5 zile, e ciudat că un smart să fie limitat la o zi. Și asta cu multă grijă și filtre. Să spunem însă că aspectul acesta îmi va crește adaptabilitatea.

Anunțuri

4 gânduri despre „Telefonul meu a devenit deștept

 1. Camix

  Superb HTC. M-a tentat și pe mine pentru că fratele meu era încântat de el, avea viteză 3G la trafic internet parcă, dar era scump rău, așa că am rămas la Samsung wave 5250. Tot pentru internet, cel mai mult mail și bloguri pe rss. Dă dependență, dar numai dacă ai deja microbul. Noi îl avem din plin.

  În legătură cu bateria, nu ai prea multe widget-uri activate pe interfață? Alea mănâncă baterie de obicei. Și traficul pe net. La mine se întâmplă uneori ceva ciudat, în unele zile mi se consumă toată bateria. De regulă, însă, nu. Are momente, din câte am înțeles, când îi ia mai mult să facă legătura cu antena.

  oricum, să te bucuri de el!

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Mulțumesc, Cami!
   Modelul Cha Cha e destul de avantajos economic vorbind, și destul de deștept. Îmi place ca are și tastatura Querty și touch screen. De dependență sper să scap, deși, pana acum nu știu ce să spun… Prea tânără vremea pentru un verdict.
   Vacanță plăcută îți doresc în continuare – mai ai, nu?

   Răspunde
 2. Camix

  Da și nu tocmai, anul ăsta școlar mi-am luat concediu fără salar și lucrez acasă. După 2 ani de detașare la cerere, trebuia să fiu cerută eu de o instituție, lucru care nu s-a întâmplat. Am preferat varianta asta în loc să merg la postul meu la 80 km, unde mi-aș fi dat jumătate de câștig pe chirie plus alealalte… Îmi lipsesc sutele de elevi, atmosfera, dar sunt și aspecte pozitive. Rămâne de văzut la anul, învățământul se face tot mai crazy.
  Tu mai reziști?

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Îmi pare rău să aflu că sistemul te-a tratat astfel. E așa mare nevoie de profesori cu suflu nou, și din păcate locurile sunt blocate de unii care au prins rădăcini fără prea mare merit.
   Eu, momentan da. A trecut și școala la care predau prin niște furtuni- acum e structură pentru Școala 11- dar e bine. Momentan consider că sunt la locul potrivit. Vedem până când.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s