Când ţi se cere pãrerea

… Atunci, fii bun si dã-o! Pãrerea, asta ţi s-a cerut, nu te apuca sa profiti de poliţe mai vechi şi sã spui tot ce ţine de bietul om.
Pãrerea ta las-o sã fie sincerã. Nu gâdila orgoliul celuilalt dar nici nu fi prea aspru. Cred cã sinceritatea fãrã dragoste, fãrã un gram de diplomaţie doare mai rãu decât bârfa. Logic, nu? Bârfa se reazimã pe amestecul realitãtii cu ficţiunea, adevãratã operã literarã nu glumã, dacã mi se permite puţin sarcasm. Sinceritatea însã, poate zidi sau dãrâma, în funcţie de intentia cu care o mânuieşti.
Realitatea ? O ştiu! Dar dacã iţi cer pãrerea, dã-mi-o ! Nu lua piatra, nici dacã tu consideri cã merit, sãu cã suport!
Pãrerea sincerã şi atent plasatã poate face o diferență. Persoana ta este într-atât de importantă în socoteala zilelor mele încât te-am solicitat cu un sfat. S-ar putea să țin cont de opinia ta, sau nu. datoria ta nu e să judeci ce se alege apoi, nici să te aștepți să prindă viață.
Deci, când ţi se cere pãrerea, fii bun, şi dã-o!

Anunțuri

3 gânduri despre „Când ţi se cere pãrerea

 1. Superman

  De acord cu ce ai spus dar cred ca e greu sa fii sincer cand stii ca ceea ce vei spune ar putea darama persoana respectiva. Si eu cred cu tarie ca nimeni nu are dreptul sa darame o alta persoana! Cred ca e nevoie de inteligenta sa stii ce sa spui, cum sa spui si cand sa spui. Fiecare lucru la momentul potrivit. Ti se cere parerea, ofer-o dar fii atent la modul in care o faci si intentiile avute. Asta spune ceva despre tine ca persoana.

  Răspunde
  1. chrina Autor post

   Hei, Superman, ce-mi place cum ai spus, ”Nimeni nu are dreptul să dărâme o persoană” … Cât adevăr….
   Și ce te faci când dărâmi fără să vrei, fie dărâmat fiind tu.

   Răspunde
 2. Superman

  Cred că atunci când dărâmi fără să vrei, îţi poţi cere scuze şi eventual, prezenta o explicaţie a reacţiei tale neintenţionate. Când eşti tu cel dărâmat intervin mai multe lucruri de care trebuie să ţii cont: cine a fost persoana, cât de apropiată îţi este, modul în care a spus lucrul respectiv, interpretarea ta asupra evenimentului şi încă multe altele. Dar un lucru foarte important este cum percepem noi ce s-a întâmplat şi ce interpretare decidem să îi dăm evenimentului sau situaţiei respective. Ai fi surprinsă să afli că de cele mai multe ori distorsionăm situaţia în favoarea noastră ca să ne oferim argumente pentru starea în care ne aflăm. Ne ajută oarecum să mergem mai departe. Şi încă şi aici am putea avea o mie şi una de discuţii. Ne oprim însă aici.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s