Când nu mai fugi de responsabilități

Atunci se poate spune că ai devenit responsabil, nu? Și ca să reformulez, o persoană responsabilă se achită cu bine de responsabilitățile pe care le are, sau măcar încearcă acest lucru cât de bine poate. Poți să amâni preluarea unora, dar și aceasta se poate face doar o perioadă determinată de timp, apoi nu mai ai de ales.

A-ți asuma o responsabilitate implică atât bucuria de a te vedea ducând-o la bun sfârșit cât și riscul de a nu te încadra  în termene, posiblitatea de a eșua, sau de a dezamăgi. Dar și acesta face parte din procesul creșterii. Un eșec nu este un capăt de lume. Este posibilitatea de a o lua de la început  mai bine. Și cu toate acestea, teama de eșec, sau dorința de confort sunt factorii care stau în spatele ezitării. Am observat însă,  că dacă dau înapoi de la o responsabilitate sau alta, ceilalți pe care îi las să o facă, nu se vor înghesui mai mult ca mine. Și așa rămân nefăcute unele lucruri . Am mai observat, că dacă eu pășesc temerar înainte, și înfrunt obstacolele inerente, după curajul meu se vor alinia și alții. Și ei nu se vor uita neapărat dintr-a câta încercare am reușit, ci se vor lăsa antrenați de faptul că am acceptat provocarea. Poate contează și ideea că nu ești singurul care-și asumă responsabilități, cine știe?!

Oricum, celor ce nu mai fug de responsabilități, un gând de bine, ca de la un responsabil la altul!  🙂

Reclame

Un gând despre „Când nu mai fugi de responsabilități

  1. Superman

    Responsabilitati…un cuvant care imi e atat de familiar in ultimul timp si care ma copleseste de-a dreptul. Noroc cu amanarea care temporar ajuta. Apoi urmeaza sa fim responsabili din nou :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s