Ce-ar folosi unui om sa castige lumea?!

(19 aprilie, Matei16)

Intrebarea aceasta este precedata da indemnul de a-ti lua crucea si a-L urma, a-ti pierde viata de dragul lui. Nu mai sunt arenele romane, si nici leii la cre au fost dati primii crestini nu ameninta vietile noastre azi. Prea putin mai are trupul nostru de patimit ca urmare a credintei noastre in El. Sa nu mai fie relevante generatie noastre aceste versete?! Cred ca este o „cruce” de dus pentru orice suflet, o moarte fata de ce e lumesc prin care trebuie sa trecem, asa ca Pavel in Galateni. Pentru ca… daca iti pierzi sufletul, nimic nu mai foloseste. Nici sa castigi toata lumea… Si chiar si cei ce nu lupta sa o castige, se aliniaza acestei lumi imitandu-i valorile, pardon nonvalorile, si imoralitaea… si obiceiurile, si falsitatea… si? ce-ti foloseste?! Risti sa pierzi sufletul!

2 gânduri despre „Ce-ar folosi unui om sa castige lumea?!

  1. lidia

    Nu trebuie neparat sa lupti ca sa castigi lumea, o castigi prin pierderea luptei pentru suflet, o da diavolul recompensa…Lupta se da pe alt plan, cel al biruintei zilnice cu crucea in spate. Iar abandonul luptei (sau comoditatea) duce automat la castigarea lumii. Asa ca atentie la lupta! „M-am luptat lupta cea buna” spune Pavel si apoi castiga cununa.

    Răspunde
  2. adinicolae

    Daca mori, banii nu mai folosesc la nimic.Bogatul nu a avut nici o picatura de apa.Prin IISUS te poti impaca cu DUMNEZEU

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s