Credinta prietenilor

(17 aprilie, Matei 9)

„si iata ca i-au adus un slabanog care zacea intr-un pat. Isus le-a vazut credinta…”

Ce prieteni adevarati! Le-a pasat ata de mult de problema prietenului lor incat l-au dus la Cel ce putea sa o rezolve. Si nu l-au dus oricum, ci asa cum se cuvinte: cu credinta! O credinta care a fost si vazuta de Isus, si apreciata ( intotdeauna asta conteaza cand se intampla o minune. El poate, crezi? ) Si Isus rezolva problema salabanogului :”Iertate iti sunt pacatele!”  Wow! Ce efect poate avea credintza prietenilor… Isus vede adevarata problema: aceea a sufletului nu a trupului. (Sufletul e cel mai important, mai jos in cap 10 spune sa ne temem de cel ce poate sa piarda sufletul)Dar apoi ii porunceste sa fie vindecat si vindecarea se intampla.

Ce a facut diferenta? Credinta unor oameni carora le-a pasat de prietenul lor. Asta ma face sa ma intreb, eu ce  fel de prieteni am? Sau mai bine, eu ce fel de prieten sunt? Raspunsul ambelor intrebari conteaza, dar doar la una pot schimba ceva: voi fi omul care stie unde sa isi duca prietenii, apropiatii cunoscutii.. si voi sti si cum.

Publicitate

2 gânduri despre „Credinta prietenilor

  1. Laurentiu

    Foarte faina ultima afimatie, pe mine m-a pus pe ganduri asta! Macar daca noi, cei care citim asta, am fi atenti la asta tot timpul, nu doar cand ne-am aduce aminte, si am adopta asta ca un principiu. Lumea asta (la o scare mai mica) ar arata altfel!

    Răspunde
  2. chrina Autor post

    da Laurentiu… recitind acum cele scrise acum o luna si mai bine, ma pune putin pe ganduri! Ai dreptate! Trebuie sa trecem de la vorba la fapte!:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s