veniţi să zidim iarăşi zidul Ierusalimului!

Îmi place tare mult atitudinea lui Neemia. El era ajuns bine în robi, realizat cum s-ar putea spune. Află însă veşti de-acsă şi nu spune nimic în genul aşa le trebuie, vai şi amar de ei, dacă nu se pocăiesc e şi normal!Nu! El plânge şi jeleşte multe zile, apoi se roagă, posteşte. Apoi după ce s-a rugat înţelege că la orice problemă soluţia lui Dumnezeu e un om, şi se oferă el. Domnul îi deschide calea, primeşte învoire de la împărat pe o perioadă de vre,e. Poate unoora le pare puţin. Poate ar fivrut să fie eliberat din robie de vreme ce se oferă să facă o slujire atât de mare. Adesea căutăm compensaţii majore pentru orice slujire pe care o facem, şi uităm că onoarea de a sluji e a noastră!!

Ajuns la Ierusalim cercetează zidurile apoi ia iniţiativa şi vorbeşte cu oamenii. Nu îi minte! Le spune adevărul în faţă: „Vedeţi starea nenorocită în care suntem! „(Neemia 2:17). Până aici poate am face la fel şi noi. Nu e greu să constaţi doar. Dar Neemia nu caută vinovaţi, nu aşteaptă să vină preoţii sau leviţii să muncească. Nu! Cheamă să se unească oamenii împreună cu el! El, care nici măcar nu locuia acolo, simte şi ia atitudinea. Este el primul!

Şi încă o lecţie extraordinară de la Neemia. S-au găsit câţiva care să stea pe margine să comenteze. Dar el îi înţelege voi n-aveţi nici parte, nici drept nici aducere aminte de Ierusalim. (Neemia 2:20)

Cum e cu noi? Vedem zidurile căzute, starea în care s untem, pe cei d epe margine ce nu fac nimic… maia vem aducerea aminte a Ierusalimului? Suntem gata să plecăm din zona noastră de confort să zidim?Acesta e timpul!!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s